Novosti

Županija sufinancirala osposobljavanje sommeliera

U sklopu Javnog natječaja za financiranje projekata i programa udruga za djelatnosti gospodarstvo, poljoprivreda i ruralni razvoj, Koprivničko-križevačka županija sufinancirala je sommelierske tečajeve prve razine, a župan Darko Koren i član Izvršnog odbora Hrvatskog sommelier kluba Mario Meštrović uručili su potvrde o uspješno završenoj obuci.
Organizator edukacija bio je Klaster vinara Đurđevac, čijih je svih 11 prijavljenih članova položilo tečaj, a na samom početku svečanog programa dodjela potvrda obratio se župan kazavši:
„Ovaj uspjeh doprinos je našoj težnji za podizanjem standarda vinarstva i vinogradarstva, a ta grana gospodarstva u posljednje vrijeme zauzima sve važnije mjesto u cjelokupnoj gospodarskoj slici. Napravljen je značajan iskorak, što je pohvalno za sve uključene, a kao predstavnici regionalne zajednice aktivno smo se angažirali po pitanju osiguravanja boljih uvjeta za proizvodnju vrhunskih vina, s time da je zamjenik Sobota bio i predsjednik naše Zajednice udruga. Sve što smo uložili bilo je opravdano, investicije su se vratile najbrže od svih ostalih, a rezultati marljivih ruku naših ljudi služe na ponos svima. Ove potvrde, kao i svi daljnji koraci, nadogradnja su tih napora, a ovim putem želim zahvaliti svima koji su doprinijeli razvoju vinarstva i vinogradarstva Županije te vam želim mnogo uspjeha i u 2018. godini.“ – naglasio je župan.
Zamjenik Sobota u svom je obraćanju i čestitkama okupljenima kazao kako ga posebno veseli iskorak vinara po pitanju promocije i etiketiranja, napomenuvši kako smo po kvaliteti vina prepoznatljivi i van granica Lijepe naše.
Izrazivši zadovoljstvo što je Županija prepoznala važnost ove inicijative, Mario Meštrović je kazao kako je tečaj proveden po uzoru na razvijene europske regije te je pohvalio interes vinara za edukaciju, dok je predsjednik Klastera vinara Đurđevac Marijan Matočec također je zahvalio Županiji na podršci projektu te je zaželio uspješnu vinogradarsku godinu, a pohvale je uputio i predsjednik Zajednice udruge vinara, vinogradara i voćara KKŽ, Goran Kostanjevec.
Pohvalama se pridružio i direktor TZ Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc, koja dugi niz godina sudjeluje u brendiranju vina ovog kraja kao turističkog proizvoda, osvrnuvši se na projekt Okusi Podravine i Okusi Prigorja. Objekti koji prime tu oznaku, u svojoj će ponudi sadržavati autohtonu hranu i pića Podravine i Prigorja, što će osigurati plasman vina na tržište. Direktor Mihevc još je dodao kako je enogastronomija važan faktor u turizmu koji privlači sve više posjetitelja te je Županiji i vinarima zahvalio na uspješno realiziranim projektima.
Svečanoj dodjeli potvrda još su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te viši savjetnik specijalist za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić.
 
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live