Novosti

Županiji 350 tisuća kuna od Ministarstva turizma za projekt razvoja cikloturizma

Ministar turizma Gari Cappelli s predstavnicima 14 kontinentalnih županija potpisao je ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za razvoj cikloturizma, temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini, za koji je Ministarstvo ove godine osiguralo dodatnih 5 milijuna kuna.
Svaka županija dobila je 350 tisuća kuna bespovratnih potpora, a ispred Koprivničko-križevačke županije ugovor je potpisao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.
Dodijeljena sredstva namijenjena su za izradu Operativnog plana razvoja cikloturizma Podravine i Prigorja, a također će se utvrditi standard uređenja biciklističkih ruta u smislu infrastrukture i povećanja ukupne ponude sa svrhom pružanja eno gastro usluga u budućim objektima seoskog turizma označenih oznakom „Bed&bike“. Također, trasirat će se nove biciklističke rute koje će povezati sve postojeće na području Županije, a posebno dionicu „Galerijska biciklistička ruta“ koja je dio Galerijske ceste Županije i biciklističku rutu „Zaštićena prirodna baština“ koja obuhvaća sva zaštićena područja prirode na području Županije. U planu je spojiti i biciklističke staze s vinskim cestama te uspostaviti biciklističku stazu koja će povezati križevački i koprivnički dio.
Turistima će posebno korisna biti aplikacija za pametne telefone koja im omogućiti da unaprijed vide kakva je ponuda sadržaja na županijskim trasama, čime bi se povećao broj njihovih dolazaka, što je i krajnji cilj projekta.
Dosad je u razvoj cikloturizma na području Županije uloženo 891.700 kuna, najviše iz sredstava IPA prekogranične suradnje, i to u razvoj trase koja je postala međunarodna biciklistička ruta pod nazivom EuroVelo 13.
U Europi je više od 60 milijuna aktivnih biciklista, a cikloturisti, više od ostalih vrsta turista, koriste lokalnu trgovačku i ugostiteljsku ponudu, dok im je dnevna potrošnja do 30% veća nego kod ostalih turista.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio