Novosti

Županiji odobren projekt „Svi u školi, svi pri stolu 2“

Koprivničko-križevačkoj županiji odobrena su sredstva za provedbu projekta „Svi u školi, svi pri stolu 2“. Odlukom o financiranju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Županiji je za ovaj projekt, koji je kandidiran na poziv „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva dodijeljeno 835.420,79 kuna.
Svrha projekta je osigurati školsku prehranu za učenike koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva, a polaze nastavu u osnovnim školama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Besplatna prehrana će tako biti financirana za 822 učenika u 18 županijskih osnovnih škola (koje su ujedno i partneri na projektu) tijekom školske godine 2017./2018. Ovi učenici već se hrane besplatno u svojim školskim restoranima od početka školske godine, te će sredstva za njihovu prehranu školama biti nadoknađena sredstvima iz projekta.
Projekt se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, te je svojevrsni nastavak projekta koji je Koprivničko-križevačka županija zajedno sa školama i PORA Razvojnom agencijom već provodila prošle školske godine, te se suradnja nastavlja i u tekućoj školskoj godini.
Točan broj djece koja žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva određen je sukladno kriterijima koji su za svaku pojedinu školu definirani odlukom školskih odbora. Status učenika potvrđen je od centara za socijalnu skrb, socijalnih vijeća u općinama, obrazovnih ustanova, te izjavama samih roditelja uključenih učenika.
Uključeni učenici dolaze iz obitelji koje su korisnici pomoći zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb, jednoroditeljskih obitelji, obitelji s dvoje ili više djece u školi ili na studiju, te obitelji u kojima su roditelji nezaposleni ili u teškom ekonomskom položaju.
Uključeni učenici će zahvaljujući projektu koristiti jedan obrok dnevno, te će tako tijekom školske godine biti podijeljeno 145.455 obroka.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live