Novosti

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga „Bolje sutra“ predstavili vodič za učitelje

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije i predsjednica Verica Rupčić u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice predstavili su vodič za učitelje pod nazivom „PROMJENA“.
Kao što je istaknula predsjednica Udruge „Bolje sutra“ Marija Mraz, Vodič je jedan od alata izrađenih tijekom desetak godina koji će učiteljima služiti kao pomoć u radu s djecom i mladim s teškoćama. Konačni cilj je pružanje jednakih mogućnosti svakom djetetu i mladoj osobi u procesu odgoja i obrazovanja u skladu s njegovim potrebama.
Vodič obuhvaća niz raznovrsnih radionica, primjerice razvijanje komunikacijskih vještina, upoznavanje s osnovnim ljudskim pravima, igranje košarke u invalidskim kolicima i pečenje kolača, parlaonicu, predstavu na romskom jeziku, sadnju vrta te volonterske aktivnosti. Očekuje se povećanje kapaciteta odgojno-obrazovnog sustava za integraciju i afirmaciju osoba s invaliditetom, kao i razvijanje tolerancije i prihvaćanja različitosti, a rezultat je zajedničkih napora i suradnje cijele lokalne zajednice. Važno je naglasiti kako je pisan na temelju Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.
Autorice Vodiča su Helena Kušenić, Branka Stančin-Levanček, Jasmina Markić, Adela Jadan, Lovorka Ivanković i Renata Glavica, a stručnu i savjetodavnu pomoć pružile su i Sanja Prelogović, Renata Glavica, Monika Matijaško i Sanja Pakasin, kao i županijsko Povjerenstvo.
Predstavljanju su prisustvovale i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki.
 
(foto;  kckzz.hr)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live