Novosti

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova održalo tematski sastanak

 

U sklopu projekta „Žene na tržištu rada-procjena utjecaja roda“, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije održalo je tematski sastanak na kojem su predstavljeni rezultati istraživanja o usklađivanju obiteljskih obaveza i plaćenog rada.

Na samom početku predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić pozdravila je sve prisutne te zahvalila svima na dolasku kao i na podršci, nakon čega se prisutnima obratio i župan Darko Koren.

Predstavnica udruge B.a.B.e.i asistentica na projektu „Žene na tržištu rada – Procjena utjecaja roda“ Dijana Ljubanovićprisutne je obavijestila o provedenom istraživanju i učinku instrumenata na nacionalnoj i lokalnoj razini na temu „Usklađivanje obiteljskih obveza i plaćenog rada u Hrvatskoj“. U provedenoj anketi se odgovaralo na pitanja kao što su: Što kažu građani o fleksibilnosti svog radnog vremena?, što kažu građani o zaštiti zaposlenja?, što kažu građani o rodnoj ravnopravnosti? te kako građani procjenjuju odnos svojih privatnih i poslovnih obveza?. U konačnici, istraživanje je pokazalo da je društvo u današnje vrijeme ipak više ravnopravnije nego u povijesti te da žene i muškarci imaju donekle jednak status, a sve više i više imaju i jednake mogućnosti za ostvarivanje svih prava, kao i korist od ostvarenih rezultata.

Važno je napomenuti da je cilj ovog projekta bio pridonijeti unaprjeđivanju zagovaračkih aktivnosti organizacija civilnog društva usmjerenih na opću transparentnost i dobro upravljanje hrvatske javne uprave na polju rodne ravnopravnosti, a osobito onih politika koje doprinose stvaranju pozitivnog okruženja za žene na tržištu rada.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live