Novosti

Županijsku upravu posjetila konzulica Irit Shneor

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima primili su u Županijskoj upravi zamjenicu šefice Misije i konzulicu Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj Irit Shneor te predsjednika Zajednice Udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije Milivoja Dretara.
Na početku sastanka župan je upoznao goste s položajem Koprivničko-križevačke županije, njezinim ustrojem, naivnom umjetnosti te razvijenim industrijama.
Tijekom razgovora, župan se osvrnuo na sustav navodnjavanja s obzirom da Izrael ima jako dobro razvijen sustav navodnjavanja što je posebno zainteresiralo konzulicu Shneor. Predložila je da se organizira sastanak na kojem bi se stručnjaci za sustav navodnjavanja iz Izraela sastali s lokalnim poljoprivrednicima i predstavnicima lokalne vlasti te dogovorili neki oblik suradnje u pripremi projekata vezanih uz navodnjavanje.
Konzulica je ujedno pohvalila Gimnaziju Fran Galović Koprivnica gdje je uoči sastanka održala predavanje učenicima i brigu Županije kao osnivača škole te istaknula kako u Izraelu postoji brojni centri izvrsnosti i kako se obrazovanju pridaje velika važnost. Župan je naglasio da je jedan od temeljnih ciljeva Županije upravo obrazovanje, a konzulica je potom predložila da se dogovori razmjena profesora odnosno posjet centrima izvrsnosti u Izraelu.
Između ostalog, jedna od tema razgovora bila je i gospodarenje otpadom te je konzulica Shneor istaknula kako u Izraelu postoje razvijeni centri za gospodarenje otpadom, a župan je ukratko upoznao konzulicu s Regionalnim centrom za gospodarenje otpadom Piškornicom.
Na sastanku je zaključeno kako postoje brojna područja u kojima je moguće ostvariti suradnju te je predloženo da se održe pojedinačni sastanci kako bi se bolje definirala polja suradnje.
S prirodnim bogatstvima, ekonomijom, znamenitostima i manifestacijama po kojima je poznata Koprivničko-križevačka županija kao i brojnim projektima te Županijskim ulaganjima goste je kroz prezentaciju pobliže upoznala viša savjetnica za međunarodne odnose Nataša Krobot Hrastić, a nakon sastanka su konzulica Shneor i Milivoj Dretar u pratnji zamjenika Pala i više savjetnice za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesne Peršić Kovač posjetili Muzej grada Koprivnice.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live