Novosti

1. sajam županija, proizvoda, običaja i manifestacija „IZVOR“

Na 1. sajmu županija, proizvoda, običaja i manifestacija pod nazivom „IZVOR“ koji se održava od 29. rujna do 2. listopada na Zagrebačkom velesajmu predstavilo se 19 izlagača iz Koprivničko-križevačke županije. Otvorenju Sajma nazočio je zamjenik župana Darko Sobota koji je obišao izlagače na izlagačkom prostoru Koprivničko-križevačke županije za čije je izlaganje Županija osigurala financijska sredstva.
Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
U sklopu otvorenja Sajma održan je i gospodarski forum „Domaća proizvodnja – ključ uspjeha“ na kojem je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher održao predavanje na temu „Potreba jačanja domaće proizvodnje“, a održan je i Okrugli stol na temu „Domaća proizvodnja – ključ uspjeha“.
Cilj ovog Sajma je prezentirati ukupni gospodarski potencijal i kulturnu baštinu Republike Hrvatske predstavljanjem svih 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba te potaknuti tržišni interes i rast prodaje izvornih hrvatskih poljoprivrednih proizvoda, suvenira i predmeta malog obrta.
Na sajmu IZVOR prezentirat će se potencijali hrvatskih županija i regija kroz podizanje svijesti o važnosti očuvanja domaće proizvodnje, tradicije, obrta i malog gospodarstva. Partneri Sajma su Hrvatska zajednica županija, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora i HOK Obrtnička komora Zagreb. Na Sajmu sudjeluje više od 400 izlagača iz 15 zemalja svijeta.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live