AktualnoLife StyleNovostiVijestiVijesti iz Županije

FOTO/VIDEO Počeo rafting Hrvatskom Amazonom, drugi spust je sutra. ‘Ovime promoviramo ljepote našega kraja’

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Rafting klub Koprivnica, Općina Legrad, Turistička zajednica područja Središnja Podravina i Turistička zajednica područja Dravski Peski petu godinu zaredom organiziraju spust po rijeci Dravi.

Prvi dan raftinga odrađen je jutros s polaskom iz legradske Halasz Csarde, gdje se okupilo gotovo stotinu ljubitelja adrenalina s područja cijele sjeverozapadne Hrvatske, a upravo prolaze dionicu do Art centra Ješkovo u Novačkoj.

Za cijenu od 20 eura dobili su doručak, ručak, rafting i organizirani prijevoz nazad do vozila, dok je iskustvo vožnje kroz zaštićeni dio prirode i dalje – neprocjenjivo.

– Cilj nam je promocija i popularizacija rijeke Drave koja nije bez razloga proglašena najljepšim dijelom upravo ovdje gdje prolazi kroz našu županiju, ali isto tako i aktivnog turizma. Rafting nemamo samo jednom godišnje, pa ovime promoviramo i klubove koji cijelu godinu nude spust rijekom – kazala nam je pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Promocija je to i za Općinu Legrad, koja na ovom raftingu sudjeluje sa svojim čamcem na solarni pogon.– Iskoristili smo priliku kako bi uz rafting ponudili i mirniju vožnju našim solarnim čamcem koji inače koriste turisti. Iznimno nam je drago što je upravo Legrad ulazna točka u Hrvatsku odnosno Podravsku Amazonu – dodao je načelnik Legrada Ivan Sabolić.

Snimio Goran Generalić

Grupa koja je jutros krenula na put zaustavila se na otoku Dravazona i dravskom sprudu Komatnica, prije dolaska u Ješkovo gdje će se uz ručak družiti uz tamburaše uz mogućnost kupnje domaćih proizvoda na sajmu OPG-ova u Art centru. Dodajmo kako je svima organiziran autobusni prijevoz nazad do Legrada.

Rafting se održava i sutra, u nedjelju, s polaskom kod Art centra Ješkovo u Novačkoj, a ovoga puta vozi se do OPG-a Karlovčan u Brodiću.

Kotizacija je 20 eura, plativo na dan raftinga, a u cijenu je uračunat doručak, ručak, rafting i organizirani prijevoz do vozila.

Pogledajte cijelu FOTOGALERIJU i VIDEO


izvor; Drava.info

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live