NovostiVijesti

Osnovna škola Đurđevac: završena još jedna uspješna, aktivnostima bogata školska godina

Na kraju školske godine ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović osvrnuo se na još jednu uspješnu školsku godinu koja je iza nas.

– Osnovna škola Đurđevac broji 656 učenika, od kojih je 13 učenika prognanika iz Ukrajine koji su stigli u mjesecu travnju ove godine. Škola je radila u dvije smjene, a i u školi su smještene i dvije vrtićke skupine, no sve je dobro organizirano i posloženo, a ovakva suradnja pokazala se je na dobrobit djece i jako pozitivna jer su vrtićarci, koji su predškolska grupa jako dobro prihvatili boravak u prostorijama škole- rekao je ravnatelj.

Škola u suradnji s Gradom uspješno je organizirala produženi boravku u školi s 50 učenika polaznika, osigurano je i 16 pomoćnika u nastavi koji su radili s učenicima s poteškoćama i pomagali im u radu. Za učenike iz Ukrajine bilo je organizirano učenje hrvatskog jezika. Ravnatelj je zahvalio je Gradu Đurđevcu na pomoći u opremanju škole didaktičkim materijalima za potrebe učenika iz Ukrajine.

-Kao škola i Grad učinili smo sve što je bilo moguće da se učenici iz Ukrajine osjećaju što je moguće bolje- istaknuo je ravnatelj.

U školi se svake godine provodi projekt besplatne prehrane koji koristi 290 učenika i taj projekt je već prijavljen za iduću školsku godinu. Učenici koriste i blagodati projekta „Školske sheme“ u okviru koje učenici na mjesečnoj bazi imaju osiguranu konzumaciju mliječnih proizvoda i voća.

Jedan od većih projekata na školi su postava solarnih ploča kako bi škola postala energetski neovisna. Od većih projekata u ovoj školskoj godini  istaknuo je izmjenu parketa u školskoj dvorani.

-Ove godine je naša škola bila domaćin državnog natjecanja iz astronomije, te 110 učenika i njihovih mentora iz cijele države, a povratne informacije su jako pozitivne. Uspješno smo organizirali i školu plivanja za učenike trećih razreda, a s Gradom surađujemo na izradi projektne dokumentacije za izgradnju bazena čime bi se omogućilo održavanje škole plivanja u Đurđevcu- naglasio je ravnatelj,.

Ravnatelj Danijel Domišljanović ocijenio je da je ova školska godina bila vrlo uspješna i zahvalio svima na podršci.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live