NovostiVijesti

Općina Legrad; održana 22. sjednica Općinskog vijeća

U Društvenom domu Legrad održana je 22. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad, kojoj je nazočilo 7 vijećnica i vijećnika, općinski načelnik i pročelnica JUO, a nakon usvajanja zapisnika, utvrđen je dnevni red od 14. točaka.
Pod prvom točkom Aktualni sat općinski načelnik iznio je sve činjenice i događaje koji su se odvijali od posljednje sjednice, a među njima treba istaknuti zamjenu stolarije na školskoj zgradi, proširenju javna rasvjete u Antolovcu i Kutnjaku, te djelu Šoderice, odobren projekt za proširenje vrtića, tri nova projekta koji se prijavljuju na EU natječaje, novostima oko geotermalnog projekta i nabavi kanti. Na kraju je spomenuo da je provedeni EU projekt Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad dobio nagradu kao 2. najbolji EU projekt u 2022. godinu u Hrvatskoj prema izboru javnosti.
Pod drugom točkom jednoglasno je donijeta Odluka o izmjeni Odluke o određivanju koeficijenta za obračun plaće službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu.
Nakon toga raspravljalo se o vrijednosti boda komunalne naknade na području Općine Legrad te je odluka jednoglasno usvojena. Vrijednost boda određena je 0,5 eura po m2, te Odluka stupa na snagu 1. siječnja 2023. godine.
Pod točkom 10. pročitan je dopis Državnog odvjetništva o nagodbi sa stvarnim vlasnikom jedne čestice državnog poljoprivrednog zemljišta, te će se ista izuzeti iz Programa raspolaganja državnog zemljišta, te će se mijenjati prijedlog Odluke o dodjeli zemljišta po posljednjem natječaju.
Pod posljednjom točkom pitanja i prijedlozi vijećnik Alen Dedi složio se s Kristinom Turk oko božićnih ukrasa, te postavio pitanja oko procjene čestica za prodaju, te zatražio informaciju oko prodanih gradilišta na Šoderici. Odgovoreno mu je da još nije dobivena procjena, zbog velikog broja čestica, a ukoliko se sve gradilišta ne plate do raspisivanja natječaja ne plate, da će ista ići u novu prodaju.
Drugih pitanja niti prijedloga nije bilo te je sjednica zaključena.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live