Novosti

Aktualnosti iz županije

U emisiji Aktualnosti iz županije u programu Podravskog radija gostovao je dožupan koprivničko-križevačke županije Darko Sobota koji je govorio o sufinanciranju projekata i programa udruga s područja Koprivničko-križevačke županije, za djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja čiji ugovori su potpisani ovih dana. Koliko udrugama s područja đurđevačke Podravine znači pomoć županije, rekao je dožupan Darko Sobota;
Dožupan Sobota istaknuo je da se mnogo ulaže u Sektor vinogradarstva i vinarstva, posebno posljednjih desetak godina, te je iz tog razloga nastao turistički vodič Enogastro vodič Podravine i Prigorja koji je zamišljen kao promocija županijskog turističkog potencijala, ali i kao pomoć domaćim vinarima, OPG-ovima i ugostiteljima.
Osvrnuo se i na situaciju u sektoru županijskog vinogradarstva i vinarstva;
– subvencijama županije u tom sektoru se postigla zavidna kvaliteta koja je dobar prezenter na nivou Hrvatske ali i šireg dijela Europe dodao je dožupan Sobota.
U sektoru lovstva na području završen je projekt 10-ogodišnjeg najma koncesija sa lovačkim udrugama na području Županije, gdje je KC-KŽ županija jedna od rijetkih izvršila sveobuhvatnu reorganizaciju zajedničkih otvorenih lovišta, kojih na području naše županije ima 27.
Što se tiče rudne rente na području đurđevačke Podravine i 7 općina koje gravitiraju prema gradu Đurđevcu, želi se pokrenuti prijedlog izmjene Zakona o ugljikovodicima, a sredstvima iz županijskog proračuna kontinuirano će se finacirati kapitalni projekti javnih sektora koji su od posebne važnosti za žitelje u manje razvijenim općinama, što je bila i tema nedavnog posjeta preemijera Plenkovićem našoj županiji naglasio je dožupan Sobota.
Na razini koprivničko-križevačke županije u posljednje četiri godine ostvareno je 40 europskih projekta, vrijednosti više od 191 milijun kuna. Neki od njih su projekti izrade Master plana za uspostavu sustava integriranog prijevoza putnika, intermodalnog prijevoza tereta na području 3 županije vrijedan 5 milijuna kuna, projekti školske prehrane i pomoćnika učenika s teškoćama u razvoju, te domena socijalne skrbi. KKŽ najaktivnija je članica u Savezu Alpe Adria što se tiče sufinanciranja projekata. Od 2014. godine odobreno je 55 000 eura u 29 projekata, a ove godine 11 000 eura za 6 projekata.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live