Novosti

Županija i HGSS Stanica Koprivnica potpisale Sporazum o financiranju

Župan Darko Koren i pročelnik HGSS Stanice Koprivnica Dejan Bojovski potpisali su Sporazum o financiranju redovne djelatnosti Stanice.
Župan Darko Koren pohvalio je rad Stanice Koprivnica koja je osnovana u srpnju prošle godine, a obuhvaća područje cijele Županije, odnosno tri grada i 22 općine.
„Jedna ste od organizacija u sklopu naših žurnih službi koja zauzima značajno i važno mjesto, a ovaj Sporazum doprinos je vašem radu, koji zasigurno iziskuje i mnogo financijskih resursa.“, kazao je župan te dodao kako su nedavno obišli njihove prostore i opremu kojom raspolažu.
Pročelnik koprivničkog HGSS-a Dejan Bojovski u ime svojih suradnika zahvalio je Županiji na podršci i financijskoj pomoći te je kazao kako Stanica broji 14 članova, koji osim u akcijama, vrijeme provode i na edukacijama kako mogli što brže i spremnije reagirati za dobrobit građana. Također educiraju djecu u vrtićima i školama, kako bi se znala snaći u opasnim situacijama.
Potpisanim Sporazumom HGSS Stanica Koprivnica preuzela je obvezu organiziranja, unaprjeđenja i obavljanja djelatnosti spašavanja i zaštite ljudskih života na nepristupačnim područjima, kao i u drugim izvanrednim okolnostima na području Županije, sukladno Zakonu o gorskoj službi spašavanja i Zakonu o sustavu civilne zaštite.
Izvor slike KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio