Novosti

Ansambl Lado oduševio publiku

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO gostovao je u Đurđevcu i oduševio publiku u prepunoj Sportskoj dvorani Strukovne škole. Prekrasne nošnje i velika profesionalnost jednostavno su oduševili posjetitelje. U svom programu izveli su i pokazali pjesme, plesove, običaje, svirku i narodne nošnje gotovo svih hrvatskih krajeva.
Lado je profesionalni folklorni ansambl čija je zadaća i cilj istraživanje, prikupljanje, umjetnička obrada i scenski prikaz najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. LADO kroz svoj rad okuplja najpoznatije hrvatske etnokoreologe i koreografe, etnomuzikologe, glazbene aranžere i folkloriste, ali i skladatelje i dirigente nadahnute pučkim glazbenim stvaralaštvom. Njegovih četrdeset vrhunskih plesača, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformira iz plesnoga ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a četrnaest odličnih glazbenika svira na osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata.
U koncert Ansambla Lado sve prisutne su uveli voditeljica Anđela Lanhard Antolin, KUD Petar Preradović Đurđevac i KUD Dučec iz Mraclina.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live