Novosti

Picoki po piščoke

Već se tradicionalno u sklopu Picokijade održalo natjecanje u spremanju jela od piletine pod nazivom Picoki po piščoke. Natjecanje je održano u gradskom parku, a sudjelovalo je 16 natjecateljskih ekipa sastavljenih od najmanje 3 člana.
Voditelji natjecanja bili su Matija Vogrinčić i Krešo Blažek, a cilj priredbe je promicanje tradicijske gastronomske vrijednosti Grada Đurđevca i cijele Podravine te stvaranje kulinarskog branda s jelima od piletine.
Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je ocjenjivački sud, a posjetitelji su mogli kupiti suvenir Picokijade- prigodne zdjelice u kojima su se dijelila pripremljena jela te su tako i oni mogli iskušati i ocijeniti pripremljena jela.
Organizator je osigurao priznanja svim ekipama – sudionicima. Za osvojeno I, II i III mjesto dodjeljivao se zlatni, srebrni i brončani Picok po piščoke, te utješne nagrade ostalim sudionicima – poklon paketi Podravke kao generalnog sponzora priredbe. Prvu nagradu je osvojila ekipa Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače dok je drugo mjesto pripalo Udruzi vinogradara Csurgo iz Mađarske, a treće mjesto Udruzi žena Grada Đurđevca.
Okupljene je pozdravio i nagrađenima čestitao gradonačelnik Željko Lacković te je pozvao sve da uživaju u bogatom programu Picokijade i poželio da u subotu pobijedimo i Turke na Legendi i Portugalce na nogometnom terenu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live