Novosti

Austrijsko-hrvatski poslovni susret o tehnologijama za industriju drva i namještaja u Županijskoj komori Koprivnica

U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica održan je austrijsko-hrvatski poslovni susret pod nazivom „Tehnologije za industriju drva i namještaja: Poslovne prilike i EU-poticaji“ kojem je prisustvovao i župan Darko Koren.
Pozdravne riječi u uvodnom dijelu uputila je direktorica Austrijskog ureda za vanjsku politiku Sonja Holocher-Ertl te pri tom istaknula važnost visoko razvijene drvno-prerađivačke tehnologije Hrvatske i Austrije i predstavila sedam austrijskih tvrtki koje nude tehnologiju za drvno-prerađivačku industriju, a o budućoj suradnji je naglasila: „Nadam se da će pomoću austrijskih tehnologija za obradu drveta firme u Koprivničko-križevačkoj županiji kao i ostale hrvatske firme biti još učinkovitije i sigurna sam da u našoj suradnji postoji veliki potencijal.“
„Austrijski i hrvatski odnosi su vrlo kompleksni još iz davnih vremena. Naš cilj bi trebao biti da naše gospodarske i poslovne odnose dovedemo na razinu povijesnih odnosa koji su bili prilično važni i uspješni za naše područje“,započeo je župan Koren pohvalivši ovu inicijativu poslovnog susreta i zahvalivši organizatorima „jer ovaj susret je vrlo važan zbog sektora o kojem danas govorimo“. Župan se osvrnuo i na drvno-prerađivački sektor u Republici Hrvatskoj kao „jedan od najvažnijih, ali i jedan od najbrže rastućih sektora“.
Prisutnima se obratio i predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije Ivić Pašalić pohvalivši ovaj susret na kojem se razmjenjuju iskustva i skupljaju dobre informacije za budući rad te ukratko predstavio rad Udruženja, nakon čega je riječi dobrodošlice uputio i predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec.
Nakon uvodnog dijela susreta održano je predavanje na temu EU-poticaji za nabavu strojeva za drvno-prerađivačku industriju i industriju namještaja, potom je predstavljena strategija razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja 2016.-2020. godine, odnosno potencijali za suradnju i investicije u drvno-prerađivačku industriju.
Drugi dio poslovnog susreta održat će se u poslijepodnevnim satima i u Virovitici u prostorijama Panonskog drvnog centra kompetencija.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio