Novosti

Županija po drugi puta na sajmu „Vinitech Sifel“

Koprivničko-križevačka županija po drugi puta predstavlja se na sajmu „Vinitech Sifel“ koji se održava u Francuskoj.
Riječ je o vodećem europskom sajmu na području uzgoja vinove loze i vinarstva, a na ukupno 65.000 metara kvadratnih tehniku i opremu za proizvodnju vina, uzgoj voća i uzgoj povrća predstavlja oko tisuću izlagača. Svoja vina s područja Županije predstavljaju vinarije Kostanjevec, Rep i Matočec, a Sajmu prisustvuje i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima.
Ove godine u fokusu Sajma su posao, inovacije i međunarodna trgovina, a predstavljeno je pet tematskih cjelina koje se odnose na vinogradarstvo, proizvodnju vina, voćarstvo i povrćarstvo te marketing u poljoprivredi.
Valja još istaknuti da je Koprivničko-križevačka županija prije dvije godine sklopila sporazum o suradnji s razvojnom agencijom, koja obavlja poslove međunarodne suradnje za francusku pokrajinu Akvitaniju te je u tom kontekstu između partnera započet dogovor o suradnji na području vinogradarstva, vinarstva, povrtlarstva i voćarstva. Jedan od modela suradnje dogovoren je preko lokalnih akcijskih grupa koji okupljaju proizvođače, odnosno dogovoreno je povezivanje LAG-a Podravina sa sličnim organizacijama u Akvitaniji kako bi se u partnerstvu omogućila razmjena iskustava i edukacija proizvođača od strane francuskih stručnjaka pa je tako na ovogodišnjem sajmu bilo prigode i za partnersko povezivanje s organizacijama iz Francuske.
U sklopu Sajma održan je i susret lokalnih akcijskih grupa i LAG-a Podravina, susret vinara s poznatim enolozima kao i brojne radionice, konferencije i predavanja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live