NovostiVijesti iz Podravine

Članice i članovi Županijske skupštine prisegnuli na novoizabranu dužnost

U dvorani Doma mladih u Koprivnici održan je saziv konstituirajuće sjednice  Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, koju je sazvala po ovlaštenju župana pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Ljubica Belobrk Flamaceta. Sukladno Zakonu o lokalnim izborima Županijskom skupštinom predsjedavao je član Skupštine Mladen Kešer kao predstavnik kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova.
Sjednica je nastavljena izborom predsjednice i članova Mandatnog povjerenstva te izvješćem o provedenim lokalnim izborima, čije je rezultate predstavila Verica Rupčić koja je prisutne izvijestila kako će dužnost člana Županijske skupštine umjesto župana Darka Korena koji svoj mandat stavlja u mirovanje, obnašati Goran Gregurek, dok će umjesto zamjenika župana Ratimira Ljubića dužnost člana Županijske skupštine obnašati Miroslav Kovačić. Umjesto Mate Devčića, koji nastavlja obnašati dužnost ravnatelja OB Koprivnica, dužnost člana Županijske skupštine će obnašati Stjepan Peršin. Stjepan Milinković  također je stavio mandat u mirovanje, kao i Siniša Pavlović, a njih će s iste liste zamijeniti Eugen Pali, odnosno Ivan Čupen.
Za predsjednika Odbora za izbor i imenovanja izabran je Stjepan Peršin, a vijećnicima su potom verificirani mandati te su položili svečanu prisegu o savjesnom i odgovornom obnašanju svojih dužnosti.
Sjednica je potom zaključena, nakon čega su se predstavnicima medija obratili Mladen Kešer i župan Darko Koren.
Mladen Kešer kazao je kako je napravljen prvi korak u formiranju Županijske skupštine te kako vjeruje da će ona u roku od 30 dana biti i konstituirana. „Ovog trenutka treba zatomiti određene nesuglasice jer građani od nas očekuju projekte koje smo najavljivali. Ukoliko Skupština ne bi bila formirana, građane bi uvukli u određeni problem“ dodao je Kešer.
Podsjetimo, novi saziv Županijske skupštine ima 37 članova.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content