Novosti

Članovi učeničkih skupina ‘Mali humanitarko’ organizirali prikupljanje donacija odjeće i obuće

U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u sve tri partnerske škole organizirane su humanitarne akcije prikupljanja donacija rabljene odjeće i obuće. Akcije su bile planirane u travnju 2020. godine, ali je zbog zatvaranja škola uslijed epidemije koronavirusa u Hrvatskoj njihovo provođenje bilo odgođeno do početka nove školske godine i povratka učenika u školske klupe.
U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima akciju su organizirale učenice u suradnji s njihovom voditeljicom Suzanom Balić i Gradskim društvom Crvenog križa Križevci, a prikupljeno je oko 40 kilograma odjeće i obuće. U Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec prikupljeno je oko 70 kilograma robe koja je dopremljena je u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica gdje će se podijeliti korisnicima slabijeg imovinskog stanja. Mali humanitarci iz Osnovne škole Molve zajedno s njihovom voditeljicom Mirelom Paša izradili su i kutiju za prikupljanje odjeće i obuće koja je u vrlo kratkom roku bila puna te je prikupljeno oko 30 kilograma robe koju će i oni pomoći razvrstati i podijeliti korisnicima u Gradskom društvu Crvenog križa Đurđevac.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live