Novosti

Župan Koren županijskoj podružnici Udruge dragovoljaca i veterana uručio vrijednu donaciju knjiga s tematikom Domovinskog rata

Župan Darko Koren je u prisustvu zamjenika župana Ratimira Ljubića i pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ane Mušlek posjetio županijsku podružnicu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske kako bi predstavnicima Udruge uručio vrijednu literaturu s tematikom Domovinskog rata. Riječ je o dvjestotinjak knjiga kojima će se u sklopu projekta „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama Koprivničko-križevačke županije“ obogatiti knjižnice osnovnih i srednjih škola naše županije.
Župana i suradnike su dočekali predsjednik Podružnice i Odbora za branitelje Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije Siniša Pavlović te tajnik Podružnice Damir Vuković koji su župana izvijestili o aktualnostima u radu Podružnice te provedbi projekata koje sufinancira Županija naglasivši odličnu dugogodišnju suradnju sa Županijskom upravom koja pruža punu podršku braniteljskoj populaciji.
Župan je uz čestitku na kontinuiranoj realizaciji ovog važnog projekta kazao kako Županija daje značajnu podršku braniteljima kroz suradnju s braniteljskim udrugama te financijskom i organizacijskom pomoći brojnim projektima i programima koji se realiziraju svake godine.
„Ove smo godine sufinancirali 17 projekata i programa deset braniteljskih udruga s područja županije za što smo izdvojili 180 tisuća kuna. Vjerujem kako u okviru svojih mogućnosti činimo vrlo mnogo za naše veterane koji su dali neprocjenjiv obol u stvaranju države. “, istaknuo je župan u prigodnom govoru.
Predsjednik Podružnice Pavlović zahvalio je Županiji na dugogodišnjoj potpori, a zahvali Županiji priključio se i tajnik Podružnice Vuković koji je istaknuo kako su predviđena predavanja umirovljenih vojno-policijskih časnika po školama odgođena zbog epidemioloških razloga, no udruga će svakoj školi dostaviti komplet knjiga kako bi mladi upoznali istinske vrijednosti Domovinskog rata. Projektu se uključio i Hrvatski memorijalno dokumentacijski centar Domovinskog rata.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live