Novosti

Dan Ružičastih majica u OŠ Grgura Karlovčana

U osnovnoj školi Grgura Karlovčana učenici, učitelji i vanjski suradnici učili su i razgovarali o prevenciji vršnjačkog nasilja te zajedničkim programom odaslali poruku: NASILJE PRESTAJE OVDJE!

Svi učenici škole ( 698 učenika), kako u matičnoj tako i u područnim školama zajedno sa svojim učiteljima i stručnim suradnicima,  svojim radovima, porukama, videofilmovima, igrokazima, debatama i sudjelovanjem u predavanjima odaslali su poruku da nasilje treba prestati odmah i sada.

Učenici razredne nastave kao i članovi udruge “Mali Princ” uživali su u predstavi “Kuhar i maestro”, učenici petog razreda slušali su predavanje na temu vršnjačkog i elektronskog nasilja, a učenici 6c i 6d razreda slušali su predavanje na temu maloljetničke delikvencije i prevencije vršnjačkog nasilja. Predavanje su održali djelatnici PU KC-KŽ.

Učenici svih razrednih odjela oslikali su veliko platno na kojem je nastala zajednička poruka – slika djece, a učenici šestog razreda izrezali su poruke koje su zalijepili u predvorju škole. Poruke su univerzalne i svakodnevno će podsjećati na važnost prijateljstva, suradnje i dobre komunikacije. U kratkom programu pred prepunom dvoranom učenici su recitirali, pjevali i čitali svoje poruke na temu prijateljstva, suradnje i tolerancije.

U ime Grada Đurđevca sudionicima današnje završne svećanosti obratio se prigodnim riječima Zoran Jančijev.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live