Novosti

Projekcijama dokumentarnog filma „Oblak“ obilježen Dan ružičastih majica“

Povodom obilježavanja „Dana ružičastih majica“ u Koprivnici održane su projekcije filma „Oblak“ za učenike koprivničkih srednjih škola kojima su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal.
Zamjenik župana Ivan Pal u ime Koprivničko-križevačke županije pozdravio je prisutne učenice i učenike te zavalio školama na sudjelovanju u projektu. U pogledu pitanja vršnjačkog nasilja naglasio je kako „se problem počinje rješavati onoga momenta kada ga registrirate“ te podržao škole poručivši im „uvijek ćete od svojeg osnivača biti dobro praćeni“.
Župan Darko Koren naglasio je važnost širenja svijesti o vršnjačkom nasilju jer to je „problem kojeg kasno spoznajemo…nešto što primjećujemo tek kada se dogodi“.
Redatelj dokumentarnog filma „Oblak“ Miroslava Sikavic prije projekcija je naglasio: „film se bavi posljedicama vršnjačkog nasilja, prikazuje ono što se događa sa životima onih koji ostaju“.
Sadržaj filma potiče učenike na razvijanje svijesti o ozbiljnosti problematike vršnjačkog nasilja samim time što se temelji na istinitoj priči koja prati obitelj i prijatelje Luke Ritza, zagrebačkog tinejdžera preminulog od posljedica zadobivenih ozljeda kada je pretučen u svom susjedstvu.
Koprivničko-križevačka županija poziva sve građane da podrže inicijativu ružičastom majicom kao simbolom borbe protiv vršnjačkog nasilja.

 

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live