NovostiVijesti

Diljem županije obilježen Dan narcisa posvećen borbi protiv raka dojke

Središnji trgovi u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu te prostor Gradske tržnice u Virju danas su se zažutjeli povodom Dana narcisa – humanitarne akcije i javnozdravstvene kampanje kojom se želi skrenuti pozornost javnosti na važnost prevencije i borbu protiv raka dojke.

20230325 0937250U Virju je Dan narcisa održan u organizaciji Male lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, uz pohvalan angažman učenika OŠ prof. Franje Viktora Šignjara, a podršku je pružila i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

IMG 20230325 WA0001
U Koprivnici je ovu hvalevrijednu akciju organizirala Udruga žena s bolestima dojke “Nada”, a podržali su je pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek te predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, obzirom da Povjerenstvo redovito podržava sve aktivnosti usmjerene očuvanju i promociji zdravlja.

20230325 094538

Podršku su pružili i predstavnici Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, na čelu s predsjednicom Andrejom Lukić-Suknaić, članice Županijske skupštine, predstavnici ustanova te brojni građani. Predsjednica Udruge „Nada” Željka Zetović kazala je kako je Dan narcisa je posvećen ženama koje su oboljele od raka dojke, a ovaj cvijet simbolizira nadu u ozdravljenje. Ujedno je naglasila važnost aktivnije brige o vlastitom zdravlju, dodavši kako su važno da se žene educiraju i tako preveniraju maligne bolesti.

20230325 093923
Na glavnom križevačkom trgu akciju je organizirao Klub žena s bolestima dojke „Agata” Križevci, a podržali su je i predstavnici Grada Križevaca, a Dan narcisa obilježen je i na đurđevačkom glavnom trgu u organizaciji Udruge žena s bolestima dojke “Narcise”.

U borbi protiv ove bolesti važno je spomenuti doprinos provođenja Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke, ali i sve bolje dijagnostike i liječenja raka dojke. Današnji dan je prilika da se naglasi važnost redovitih pregleda dojki kako bi se bolest spriječila ili otkrila u ranom stadiju, kada ju je moguće izliječiti.

20230325 093815

Članice udruga građanima su ujedno održale edukacije o samopregledu dojki te dijelile edukativne materijale, a sredstva prikupljena prodajom narcisa namijenjena su aktivnostima koje se provode u sklopu borbe protiv raka dojke.
Poruka svim ženama je da se odazovu na Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke, kao i da redovito obavljaju samopreglede, mamografije i preglede ultrazvukom.

IZVOR: KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio