NovostiSportske vijestiVijesti

Šest podravkašica je na popisu izbornika Šoštarića za kvalifikacije za svjetsko prvenstvo

Izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić objavio je popis igračica za dva kvalifikacijska susreta sa Slovačkom koji će odllučivati o tome tko će na Svjetsko prvenstvo potkraj godine kojem su domaćini Danska,  Norveška i Švedska. Na popisu se nalazi 20 igračica, uz još četiri koje su na listi pričuva.

Među pozvanim igračicama nema kružne napadačice Ane Debelić koja iščekuje prinovu. Iz reprezentacije će izbivati jedno duže vrijeme pa je pred izbornikom zadaća pronalaska još jedne kružne napadačice za sve ono što čeka reprezentaciju u budućnosti. Ali, zato je tu povratnica Ćamila Mičijević koja je završila rehabilitaciju nakon operacije i dobila je dopuštenje francuskih liječnika i kluba da se stavi na raspolaganje reprezentaciji. Koliko će objektivno moći dati reprezentaciji nakon dugačke pauze, odlučit će izbornik i ona na licu mjesta.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu 3. travnja 2023. godine u 10.00 sati ispred Doma sportova i nakon kraćeg druženja s medijima, produžiti put do Preloga. Dva dana kasnije, reprezentacija putuje u slovačko mjesto Šala gdje će 7. travnja u 19.00 sati igrati prvi susret doigravanja za Svjetsko prvenstvo. Odmah nakon tog susreta, reprezentacija kreće prema Slavonskom Brodu. U dvorani Vijuš, 12. travnja 2023. godine u 18.00 sati igra se uzvratni susret protiv Slovačke. Podsjećamo, Hrvatska je do sada bila na sedam od 14 svjetskih prvenstava.

Iz redova Podravke Vegete pozvane su Lucija Bešen, Andrea Šimara, Nikolina Zadravec, Sara Šenvald, Larissa Kalaus, Dora Kalaus. Na listi pričuva su mlada Katja Vuković i Tina Barišić.

 

IZVOR: Rukometni klub Podravka Vegeta

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live