Novosti

Dječji vrtić Maslačak iz Đurđevca će uskoro dobiti certifikat tolerantnog vrtića

Kako bi djeca odrasla u dobre, tolerantne i kvalitetne ljude, uz roditeljski odgoj neizostavno je i ono što djeca nauče u vrtićima. Vrtić Maslačak upravo zbog toga djecu od najranije dobi uči da prihvaćaju različitosti, upoznaju nove kulture, vjere i narodnosti i nauče mnogo toga korisnog.
Upravo s namjerom da svoje polaznike pouče toleranciji i potaknu ih da nauče nešto novo o svojim vršnjacima iz drugih gradova i država, djelatnici vrtića Maslačak uključili su se u međunarodni projekt Say hello to the world. Cilj projekta je povezivanje vrtića i djece iz dvije države. Vrtićka skupina Patkice tako se u sklopu ovog projekta povezala s djecom iz skupine Sončki iz vrtića u mjestu Kamnik u Sloveniji.
Projekt se provodi na principu pet prstiju, gdje svaki prst označava jednu temu – Palac – ovo sam ja;  Kažiprst – ja i moja obitelj; Srednji prst – ja i moj vrtić; Prstenjak – ja i moj grad; Mali prst – ja i moja država. Svaka tema  se obrađuje kroz mjesec, a nakon odrađene teme, slijedi video javljanje putem Skype-a.
Na kraju svakog javljanja Patkica skupini Sončki, ravnateljica vrtića ispunjava evaluacijski obrazac na službenoj stranici projekta. Po završetku projekta Dječji vrtić Maslačak dobit će međunarodni certifikat Tolerantan vrtić, a voditeljice međunarodno priznanje.
Trajanje ovog projekta predviđeno je do svibnja 2017. godine.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live