Novosti

Održan radni sastanak predstavnika Hrvatske zajednice županija i ministrice Nade Murganić

Predstavnici Hrvatske zajednice županija održali su radni sastanak s ministricom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadom Murganić, dok je u ime Koprivničko-križevačke županije sastanku prisustvovala pročelnica upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Predstavnici Zajednice upoznali su ministricu Murganić s osnovnom problematikom vezanom uz funkcioniranje domova za starije i nemoćne osobe. Istaknuto je kako Pravilnik o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga je nejasan, preopširan te u nekim odredbama i kontradiktoran. Predloženo je da zajedničkim snagama pronađu se područja socijalne skrbi koja je moguće decentralizirati kako bi se stvorio održiv i efikasan sustav okrenut upravo najranjivijim skupinama.

Ministrica Murganić upoznala je sve prisutne s planiranim prijedlozima za unapređenje sustava te potaknula osnivanje zajedničke radne skupine koja bi izradila nacrt novog Zakona o socijalnoj skrbi, ali i redovito rješavala pitanje operacionalizacije mjera na terenu. Naglašeno je kako upravo međuresorna suradnja potiče rješavanje socijalne problematike, ali i provođenje ozbiljnije politike demografske obnove.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio