OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Dom kulture u Đurđevcu dobit će novi izgled: osigurano 2 mil. kn od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

Nakon što je projekt energetske obnove zgrade Doma kulture prošao ocjenu kvalitete u Grad Đurđevac ovih je dana stigla i odluka o sufinanciranju projekta kojom je osigurano 2 mil. kuna.
Vrijednost projekta je nešto više od 3,6 mil. kuna, a Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja će ga sufinancirati s 2 mil. kuna dok je ostali dio planiran u proračunu Grada.
Dom kulture je arhitektonski vrijedan, ali trenutno je neučinkovit zbog jednostrukih staklenih površina koje ga prekrivaju i zastarjelim sustavom grijanja.
Ovim projektom predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije čak do 88%.
Prostor Doma kulture koristi se za održavanje brojnih manifestacija u organizacije Grad Đurđevca i Turističke zajednice te ga koriste brojne ustanove i udruge za svoje aktivnosti. Ulaganjem u energetsku obnovu osigurat će se ugodan i energetski učinkovit prostor za rad kulturno-umjetničkih udruga te boravak građana koji će prisustvovati brojnim manifestacijama i događanjima koje se organiziraju u Domu kulture.
Osnovni cilj projekta je ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti te smanjenje potrošnje energije.
– Imat ćemo bolje uvjete za odvijanje kulturnog života u gradu, od kazališnih predstava, nastupa KUD-a, glazbene škole i svega ostaloga. Moguće je i da kino bude unutra, pogotovo kada zamijenimo sjedalice. Problem je upravo u tome što se i sada tamo stalno nešto održava, a prostor nije adekvatan. Paljenje kotlovnice za jedan dan košta 5.000 kuna, a svejedno svi na predstavi sjedimo u kaputima – istaknuo je gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio