Novosti

Druga koprivnička Mathema okupila preko tisuću školaraca iz cijele Hrvatske

Najveće ekipno natjecanje iz matematike u Hrvatskoj – Mathema, po drugi je put otvorena u Koprivnici u organizaciji Udruge mladih koprivničkih matematičara.
Natjecanje je okupilo 1100 učenika osnovnih škola i 250 učenika srednjih škola iz 16 županija diljem Hrvatske, a cilj je poticanje logičkog razmišljanja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike.
Svečanom otvorenju prisustvovao je zamjenik župana Ivan Pal, koji je zahvalio organizatorima, djeci i mentorima na uloženom trudu, ujedno im poželjevši izvrsne rezultate i dobru zabavu.
Osim zamjenika Pala, okupljenima su se obratili ravnatelj škole Krešo Grgac, predsjednica Udruge Mara Grašić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić te viša savjetnica za matematiku u Agenciji za odgoj i obrazovanje Mirjana Konosić.
Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa, natjecatelji su prionuli na rješavanje zadataka, a rezultati natjecanja očekuju se u popodnevnim satima. Nakon završetka Matheme, učenici će razgledati izložbu „Matematika u svakodnevnom životu“ u Muzeju grada Koprivnice.
Izvor slike KKŽ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio