Novosti

U sklopu Erasmus+ projekta, 37 učenika Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače ići će na stručnu praksu u Portugal

Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU Antonija Gladović donijela je Odluku o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2017. g. za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Srednjoj školi Stjepana Sulimanca iz Pitomače odobren je projekt pod nazivom Education For Growing Economy (Edukacijom do rasta gospodarstva) ili skraćeno “ECO ECO” vrijedan 557.969,00kn.
U sklopu projekta na stručnu praksu u Bragu u Portugal u trajanju od 14 dana uputit će se 37 učenika različitih zanimanja (Agroturistički tehničar, Upravni referent, Prodavač, Poljoprivredni gospodarstvenik, Kuhar, Konobar i Automehaničar) i 4 nastavnika.
Uz stručnu praksu, učenici će imati priliku posjetiti slavne portugalske znamenitosti ali i priliku da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se i obrazuju.
Škola planira i dalje pisati projekte mobilnosti za svoje učenike obzirom da smatraju da je projekt mobilnosti za učenike izvrstan način za motivaciju učenika na postizanje boljih uspjeha u redovnom obrazovanju.
Mogućnost odlaska na stručnu praksu u Portugal pružit će sadašnjim učenicima veliku motivaciju za rad kako bi u budućnosti i sami sudjelovali na nekoj od planiranih mobilnosti učenika. Očekujemo da će se utjecaj osjetiti na cjelokupnom broju učenika naše škole.
Program Erasmus+ obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Program je usmjeren jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio