Novosti

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije osnovalo Klub dijabetičara Slatko srce

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije je u sklopu projekta, kojeg u iznosu od 40.000 kuna financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, osnovalo Klub dijabetičara Slatko srce.
Na području Koprivničko-križevačke županije do sada nije postojala udruga koja bi okupljala djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a kojima je potrebna stalna podrška, edukacije, a i razumijevanje okoline.
Upravo iz tog razloga DCK Koprivničko-križevačke županije odlučilo je okupiti djecu, mlade i njihove roditelje u Klub dijabetičara Slatko srce s ciljem redovnog informiranja o suočavanju i suživotu s dijabetesom, pravilnoj prehrani, važnosti rekreacije te novim tehnologijama u liječenju i praćenju glukoze u krvi.
Stoga, s ciljem da se što više djece i mladih oboljelih od dijabetesa i njihovih roditelja upozna s radom Kluba i aktivnostima koje će se provoditi tijekom projekta, DCK Koprivničko-križevačke županije organizira sastanak za članove koji će se održati 17. rujna 2020. godine (četvrtak) u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica s početkom u 18.00 sati.
Teme sastanka bit će Godišnji plan rada Kluba dijabetičara Slatko srce koji će predstaviti voditelj Kluba Miroslav Kanisek, a pokušat će pomoći roditeljima kako pripremiti dijete s dijabetesom za školu. Sudionicima će se predstaviti i kratko izvješće o dosadašnjim aktivnostima te plan predstojećih aktivnosti.
Provedba projekta službeno je počela 1. kolovoza 2020. i trajat će do 31. siječnja 2021. godine.
DCK Koprivničko-križevačke županije i tri gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac organizirat će, zajedno s Klubom, razne aktivnosti u sklopu projekta.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live