Novosti

Grad Đurđevac prijavio projekt izgradnje šetnice i vidikovca u krošnjama

Grad Đurđevac je nakon škole u prirodi, hostela i uspostave trim staze uspješno prijavio još jedan projekt vezan uz park šumu Borik kroz koji će se nastaviti raditi na promociji i dodavanju sportskih i turističkih sadržaja kako bi se očuvala borova šuma.
Radi se o projektu izgradnje šetnice kroz krošnje u Park šumi Borik, a projekt je prijavljen na mjeru 8.5.2. uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Vrijednost projekta iznosi preko 750.000,00 kuna, a ukoliko projekt bude odobren iznos sufinanciranja iznosio bi 100%.
Osnovna namjena staze je edukativno rekreacijska. Šetnjom po stazi (među krošnjama) omogućen je bolji uvid u biljni i životinjski svijet šume. Riječ je o drvenoj konstrukciji koja je uzdignuta iznad tla, a koja uključuje centralni paviljon s okolnom šetnicom koja doslovno omogućuje prolazak kroz krošnje drveća.
I dok je šetnica oko 100m, na kraju šetnice se nalazi vidikovac. Upravo s njega će se pružati jedinstven pogled na borovu šumu, ali i na utvrdu Stari grad.
Osim zabave, vidikovac će imati i edukativnu ulogu, jer će se posjetitelji na destinaciji moći pobliže upoznati s prirodnim, ali i raznim drugim zanimljivostima našega kraja kroz informacije o obližnjim turističkim i kulturnim sadržajima.
Idući tjedan bi trebali i krenuti radovi na projektu uređenju trim staze, a njime će se urediti postojeće postaje trim staze, gdje će se obnoviti i zamijeniti stare i dotrajale sprave za vježbanje. Osim toga, duž trim staze uspostavit će se poučna staza koja će pratiti 20 postaja trim staze, a predviđeno je postavljanje 20 postaja poučne staze.
-S obzirom na to da je veliki dio Park šume Borika unutar samoga grada, sve ju više posjećuju zaljubljenici u prirodu, brojni sportaši, turisti, ali i rekreativci. Trenutno je u tijeku izgradnja hostela gdje će biti smještena škola u prirodi, a to je samo dogradnja na postojeće turističke sadržaje, ali i sportsku infrastrukturu grada Đurđevca. Šetnica u krošnji će bit logičan slijed projekta prirodne baštine gdje će se djeca i mladi moći upoznati s bogatstvom Park šume Borik- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live