Novosti

Druženje za Dan žena humanitarnog karaktera

Članice Udruge žena Grada Đurđevca, na subotnjoj tradicionalnoj zabavi povodom Međunarodnog dana žena, ni ove godine nisu iznevjerile svoje naglašeno humanitarno djelovanje. Ovogodišnji Međunarodni dan žena iskoristile su za humanitarno prikupljanje novčanih sredstava za udrugu Veliko srce malom srcu.
– Tradicija je to za koju se svake godine posebno pripremamo, jer želimo na tom zabavnom okupljanju sa svojim prijateljima, gostima i sugrađanima, u dobroj atmosferi, uz glazbu i u prostoru restorana hotela Picok, pokazati mali dio naše kreativnosti. Poznato je da svake godine svoje kreativne unikatne uratke koje izrađujemo na našim brojnim kreativnim radionicama poklanjamo, uz čestitku za Dan žena, svim prisutnim  ženama te druženje iskoristimo i za humanitarno djelovanje. U današnje vrijeme takvog zabavnog, ali sadržajnog druženja, više nam je nego potrebno, naglasila je Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena Grada Đurđevca. Također se zahvalila svim ostalim udrugama koje su se odazvale  i podržale ovu akciju.
Marijan Ružman, predsjednik Gradskog vijeća u ime gradonačelnika i Gradskog vijeća svi ženama je čestitao Dan žena, te je rekao kako možda neki ne znaju da je u Gradskom vijeću 15 članova od čega je 7 žena, a u Gradu radi čak 70% žena. Žene aktivno sudjeluju u svim segmentima gradskog života i rada. Pohvalio je rad Udruge žena Grada Đurđevca, sudjelovanje članica na svim manifestacijama, izradu kreativnih radova, ali i njihovo humanitarno djelovanje.
U prigodnom programu nastupio je Tin Sedlar, stand up komičar koji je goste oduševio, ali i nasmijao do suza. Voditeljica programa je bila članica udruge, Anđela Lenhard Antolin koja je prezentirala najnoviju inicijativu koju su pokrenule članice udruge-  proglašenje pogače z orejima kao nematerijalno kulturno dobro, a prijava za zaštitu je ovih dana predana u Ministarstvo kulture. Tako su svi gosti mogli isprobati ovu staru i jednostavnu poslasticu koju na području đurđevačke Podravine priprema već pet generacija domaćica grada Đurđevca i područja oko njega.
Nakon svečanog djela večeri gosti su nastavili ugodno druženje uz ples i pjesmu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live