Novosti

Održana Skupština DVD-a Đurđevac

Vatrogasci DVD-a Đurđevac su na svojoj 137. redovnoj godišnjoj i izbornoj Skupštini za novog predsjednika ovog velikog i starog dobrovoljnog vatrogasnog gradskog društva ponovno izabrali Ivana Hadžiju.
Uz novog-starog predsjednika Ivana Hadžiju, DVD Đurđevac će u narednom mandatu voditi, dopredsjednik Danijel Martinčić, zapovjednik Mirko Večerić i zamjenik zapovjednika Ivan Petrović. Izabrani su i ostali članovi za upravni i nadzorni odbor, te tajnica Vesna Nikša i blagajnica Ana Čubelić.
– Planom će se nastaviti kontinuitet dobrog dosadašnjeg rada, u što se ubraja školovanje i edukacija članstva, rad sa mladima, nabavka potrebite opreme, protupožarna preventiva, održavanje prijateljskih odnosa sa drugim društvima, sudjelovanje na prigodnim vatrogasnim manifestacijama i obilježavanju značajnih datuma, a posebno raditi na operativnim i preventivnim aktivnostima, najavio je planove za naredno razdoblje predsjednik Ivan Hadžija.
Skupštini je prisustvovao dopredsjednik Vatrogasne zajednice županije Koprivničko-križevačke Goran Matoničkin, gradonačelnik Željko Lacković i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, koja je uputila pozdrave i u ime župana te čestitala na 137 godina kontinuiranog djelovanja vatrogasnog društva u Đurđevcu. Izrazila je zadovoljstvo plemenitošću vatrogasaca, koji su uvijek prisutni i pomažu u teškim prilikama, ne samo kad se radi o požaru, već i kod različitih katastrofa. Istaknula je kako vatrogasci spašavaju ljudske živote i imovinu, a njihov rad pridonosi većoj sigurnosti svih stanovnika, što je izuzetno važno. Naglasila je važnost vatrogastva za Koprivničko-križevačku županiju, koja u proračunu osigurava sredstva za rad JVP, a time i za rad svih DVD-a na području županije i koja, bez obzira na financijsku situaciju, nisu reducirana.
Zahvalila je svim članicama i članovima DVD-a Đurđevac na nesebičnom angažmanu i poželjela im uspješan rad sa što manje požara i drugih situacija, kao što su prirodne katastrofe, u kojima je njihovo djelovanje od najvećeg značaja.
Nakon izvješća o dosadašnjem radu i brojnim lanjskim vatrogasnim aktivnostima, na čemu im je posebno čestitao gradonačelnik Lacković, članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili izvješća kao i plan rada za ovu godinu.
Nakon održane sjednice nastavljeno je druženje uz domjenak.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live