Novosti

Đurđevac domaćin 25. Državnog natjecanja iz kemije

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac ovogodišnji je domaćin 25. Državnog natjecanja iz kemije od 18. do 21. travnja. Natjecanje je otvoreno u Domu kulture Đurđevac u ponedjeljak, 18. travnja uz prigodan program koji su pripremili učenici i profesori đurđevačke gimnazije.  Natjecanje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje i škola domaćin, Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

Na natjecanju sudjeluje oko 107 učenika, njihovih mentora, nastavnika kemije u srednjim i osnovnim školama iz cijele Republike Hrvatske. Okupljenima su se obratili predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Hrvatskog kemijskog društva, zamjenik župana Ivan Pal Koprivničko-križevačke županije i predsjednice Državnog povjerenstva za Natjecanje iz kemije osnovnih i srednjih škola.

Okupljene je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica koja je istaknula kako su za ostvarene rezultate učenika zaslužni upornost, trud, rad učenika te mentori i njihovi roditelji. Svima je  poželjela da postignu izvrsen rezultate te da se za vrijem boravka u Đurđevcu lijepo provedu i kući uz nagrade ponesu i lijepe uspomene.

U srijedu će natjecatelji ići na izlet koji uključuje razgledavanje Đurđevca, utvrde Stari grad i okolice Đurđevca, a gimnazijalci će uz redovnu nastavu imati priliku vidjeti i pokuse koje će prikazati Hrvatski kemijski olimpijci. Završetak Državnog natjecanja planira se za četvrtak u prijepodnevnim satima.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live