Novosti

Održana radionica za promociju koncepta integriranog prijevoza putnika u Koprivničko-križevačkoj županiji

Tridesetak zainteresiranih sudionika, predstavnika strukovnih organizacija i ustanova vezanih uz promet kao i jedinica lokalne i regionalne samouprave te prijevoznika odazvalo se radionici za promociju koncepta integriranog prijevoza putnika u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Radionica je organizirana u sklopu provedbe projekta „Projekt razvoja integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta na području regije sjeverne Hrvatske“, a nekoliko riječi o samom projektu uputio je župan Darko Koren označivši ga strateškim u dugoročnom razdoblju.

Župan je zahvalio svima koji su do sada u ovoj fazi projekta na njemu radili, a ovoj radionici pored župana prisustvovali su i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal te predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, što je također pokazatelj važnosti ovog projekta.

Sam radni dio započeo je predstavljanjem aktivnosti u okviru projekta razvoja IPP i IPT na području regije sjeverne Hrvatske, o čemu je govorio koordinator projekta za Koprivničko-križevačku županiju Vladimir Šadek dok je Ivan Šimunec iz tvrtke Gekom prezentirao tijek izrade Master plana – izvješće o napretku te predstavio prometnu problematiku na području Županije.

Sudionici radionice su se nakon prezentacija uključili u raspravu, a naročito se osvrnuli na konkretne probleme na terenu koji su prethodno istaknuti.

„Projekt razvoja integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta na području regije sjeverne Hrvatske“ sufinancira Europska unija kroz Operativni program „Promet“ 2007.-2013. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Njegova vrijednost je 5.199.537,50 kuna, od čega se iz Europske unije sufinancira 85 posto. Vodeći partner je Varaždinska županija, a partneri u projektu su Koprivničko-križevačka i Međimurska županija.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live