Novosti

Đurđevac domaćin Sportskih igara mladih

Nakon što je Novi Vinodolski, prvi grad domaćin ovogodišnje Turneje radosti zapalio plamen Sportskih igara i time označio početak sportskih natjecanja u svome gradu, Turneja radosti stigla je i u naš Đurđevac.
Na prigodnom programu održanom u dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana, Hrvoje Janči je u ime gradonačelnika zajedno s Tihanom Butorac, predstavnicom Sportskih igara mladih i Emom Juričić, višestrukom prvakinjom Hrvatske u karateu zapalio plamen Igara.
-Sretni smo što se igre održavaju i u Đurđevcu, podržavamo sve aktivnosti koje potiču djecu na bavljenje sportom jer smo svjesni koliko je to važno pogotovo u današnjem brzom načinu života. Nadamo se da će mali sportaši donijeti puno medalja iz završnice u Splitu- rekao je Hrvoje Janči.
Sportski dio programa uključivao je natjecanje u graničaru i utrci na 60 metara. Ekipa Đurđevački graničari pobjednik je napetog nadmetanja u finalu graničara za 2006. godište i mlađi, dok je u kategoriji 2008. godište i mlađi pobjedu odnijela ekipa 2.b razreda i time su se plasirale na završnicu u Splitu. U velikoj utrci na 60 metara u kategoriji 2006. godište i mlađi pobjednica kod djevojčica je Nera Tomulin dok se kod dječaka pobjedom okitio Leon Lorber. U kategoriji 2008. godište i mlađi pobijedili su Petra Miloš i Franjo Bušić.
Svim malim sportašima na pobjedama, ali i na sudjelovanju čestitao je gradonačelnik Željko Lacković koji im je zajedno s Tomislavom Gudićem, direktorom natjecanja Sportskih igara mladih uručio prigodne majice.
Sportske igre mladih se ove godine po prvi puta održavaju u Đurđevcu, ponosni smo na naše male sugrađane koji su se sportski i u duhu fair playa danas natjecali, te im želim puno sreće na završnici u Splitu- rekao je gradonačelnik.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live