Novosti

Lacković kandidat za župana, Kraljić i Picig kandidati za zamjenike

Birači koji nisu stranački i ideološki opterečeni i orjentirani imati će razloga izaći na birališta na predstojećim lokalnim izborima najavio je Željko Lacković, aktualni gradonačelnik Đurđevca i saborski zastupnik – nezavisni kandidat za župana KKŽ na održanoj konferenciji za medije. Na početku konferencije zahvalio se Lacković svim ljudima koji će sudjelovati na izborima i koji mu daju podršku smatrajući da županija treba svobuhvatne široke promjene koje se moraju provesti u svim jedinicama lokalne samouprave. Potom je predstavio svoje kandidate za zamjenike.
Tihana Kraljić, inače voditeljica Odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj u PORI i bivša državna tajnica u nekadašnjem ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.
– činjenica je da KKŽ stagnira i da gledamo u leđa onim županijama koje su nekad bile daleko nerazvijenije od naše. Županijska vlast je spora i neučinkovita u korištenju sredstava iz EU fondova – kazala je Tihana Kraljić.
Uz nju, predstavljen je i drugi kandidat za zamjenika župana. Riječ je o Željku Picigu iz Križevaca, također nezavisnom kandidatu, jednom od začetnika nezavisne politike u Križevcima, Picig aktivno djeluje i kao nezavisnik vijećnik. Istaknuo je svoje zaduženje kao dožupan u Lackovićevom timu.
– također, Županija mora raditi na sportskoj infrastrukturi i ukinuti naplaćivanje korištenja sportskih dvorana jer to nema smisla – istaknuo je Picig.
Okupljenima se nakon kandidata za dožupane obratio Lacković, kandidat za župana. Istaknuo je da je gradonačelnik koji za svoj rad ne prima naknadu i saborski zastupnik koji se ne boji govoriti, te čovjek koji hoće mjenjati stvati i ne robuje ideologijama i strankama.
Zakonom o lokalnim i regionalnim samoupravama županija ima nekoliko osnovnih zadaća u koje između ostalog spadaju zdrastvo i školstvo.
– Uz to, istaknuo je Lacković da će do kraja godine biti spremna dokumentacija za prijavu Piškornice na potrebne natječaje, najavio smanjenje plaća zaposlenicima te borbu za izgradnju brze ceste do Koprivnice.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live