ĐURĐEVEČKI DANI Bliže se 17. Dani zlevanke u Svetoj Ani, Račan: “Svake godine sve je više posjetitelja, ispečemo nekoliko desetaka tepsija zlevanke”
Svetojanska zlevanka nadaleko je poznata podravska delicija, a više desetaka tepsija svake godine ispeče se na Danima zlevanke koji se svake godine održavaju u najmanjem prigradskom naselju Grada Đurđevca, Svetoj Ani.
‘Dani zlevanke’ naziv je gastro – turističke priredbe koja će se ove godine održati 17. put zaredom, a kako je krenula ova lijepa gastro priča pojasnila je za Podravski radio članica i dugogodišnja predsjednica Udruge Svetojanke Katarina Račan;
-kazala je Katarina Račan te nam pojasnila recepturu izrade svetojanske zlevanke koja se sprema od starinske svetojanske melje koja se melje u obnovljenoj vodenici.
Bogat program Dana zlevanke održat će se u subotu, 20. srpnja, s početkom već u prijepodnevnim satima;
-najavila je predsjednica Udruge Svetojanke Martina Račan.
Cijeli razgovor poslušajte u emisiji ‘Đurđevečki dani’ u našem programu, danas u 16:30 sati.
Podsjetimo kako je bilo prošle godine;
Sveta Ana; Dani zlevanke okupili velik broj posjetitelja kraj vodenice na kraju sela