Novosti

Đurđevo v Đurđevcu 2017.

Započeo je bogat program ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada Đurđevca i proslave blagdana Sv. Jurja, zaštitnika župe i grada Đurđevca koji traje do ponedjeljka, 24.travnja.
Sutra, 21. travnja, program započinje u 9 sati polaganjem vijenaca palim braniteljima u Domovinskom ratu, na Gradskom groblju Đurđevac.
U 9 sati, u dvorani OŠ G. Karlovčana, započinju 21. Sportske igre mladih.
Svečana sjednica održat će se u 15 sati u velikom salonu na I. katu u utvrdi Stari grad. Svečanu sjednicu izravno će prenositi Podravski radio s početkom iza 15 sati.
U 18 sati, u Utvrdi Stari grad održat će se kanonada – „Sveti Juraj svetom Jurju, izložba vina te koncert, a u isto vrijeme u Gradskoj knjižnici Đurđevac prikazivat će se dokumentarni film Gazda.
U subotu, 22. travnja, održat će se II. Kolo Croatia Cup u Đurđevcu s početkom u 8 sati.
Od 9 sati na Trg sv. Jurja održat će se „Biciklopopravljaona“ – volonterski projekt zagrebačke „Zelene akcije“, besplatno servisiranje bicikla.
U 10 sati u Park šumi „Borik“ održat će se obilježavanje 60. obljetnice kontinuiranog rada i djelovanja izviđača u Đurđevcu, a u isto vrijeme na ŠRC „Vlado Leščan“ počinje teniski turnir.
Od 10 sati na Trgu sv. Jurja počinje Đurđevečki cvetni sajam i Đurđevečka ribičija – promotivna prodaja ribljih specijaliteta i friških riba, pecanje šarana iz velikog bazena.
U 18 sati u Gradskoj knjižnici Đurđevac održat će se promocija knjige „Deve“ autora dr.sc. Dražena Đuričića, dr.med.vet..
U 19:30 sati u Muzeju Grada Đurđevca bit će otvorenje izložbe Dragutin BEŠENIĆ –Drago RETROSPEKTIVA 1977-2017, 40 godina slikarstva i izlaganja, dok u 20 sati u dvorištu utvrde Stari grad počinje koncert grupe Begini.
U nedjelju 23.travnja program započinje od 07:30 sati budnicom limene glazbe ulicama Grada “Zbudite se Picoki”.
Od 10 sati u Ulici A. Radića 12 održat će se “Dan otvorenih vrata” Udruge žena grada Đurđevca, na Trgu sv. Jurja, Đurđevečki cvetni sajam i Đurđevečka ribičija – promotivna prodaja ribljih specijaliteta i friških riba, pecanje šarana iz velikog bazena.
U 10 sati s Trg sv. Jurja kreće rekreativna vožnja biciklom od Trga sv. Jurja Vinskom stazom do Sv. Ane „Biciklinom v krug“.
U 11 sati u Crkvi sv. Jurja služena će biti Sveta misa u čast svetom Jurju.
U 20 sati u Domu kulture održat će se koncert KUD-a Petar Preradović i gostiju.
U ponedjeljak 24. travnja, zadnji dan programa održat će se radionice i čitaonice u Gradskoj knjižnici Đurđevac od 10 do 19 sati kada je predstavljanje knjige Marka Gregura “Kak je zgorel presvetli Trombetassicz”.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live