Novosti

Sportske igre mladih

Turneja radosti Sportskih igara mladih u petak, 21. travnja, stiže u Đurđevac.
Nakon što je Novi Vinodolski, prvi grad domaćin ovogodišnje Turneje radosti zapalio plamen Sportskih igara i time označio početak sportskih natjecanja u svome gradu, Turneja se nastavlja u Koprivničko- križevačku županiji.
Početak sportskih događanja u Đurđevcu bit će u 9 sati u dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana (zbog mogućnosti kiše). Gradonačelnik Đurđevca, Željko Lacković će zajedno s predstavnicima Sportskih igara mladih i osnovnoškolcima zapaliti plamen Igara. Nakon otvorenja uslijedit će natjecanja u graničaru i atletici- utrci na 60metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Sportskih igara mladih u Splitu.
Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.
Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, te počasnim pokroviteljstvom predsjednice RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.
Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.
Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na završnici u Splitu. Ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemlje. Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live