Novosti

Đurđevo v Đurđevcu 2017.

U subotu, 22. travnja povodom obilježavanja Dana grada po treći je puta održana gastro priredba Đurđevečka ribičija, a svi koji su se našli na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu za vrijeme održavanja spomenute priredbe mogli su se okušati u pecanju šarana iz 12 metarskog bazena, te ukoliko su bili sretne ruke kupiti upecanu ribu po pristupačnoj cijeni. U sklopu Đurđevečke ribičije organizirana je i prodaja fiš paprikaša, kao i ribe pečene na rašljama.
Odaziv građana bio je velik, kako za kušanje ribljih specijaliteta tako i u pecanju, u čemu su se najviše okušali oni najmlađi, a među brojnim posjetiteljima, što su ribiči pripremili svome gradu došao je pogledati i gradonačelnik Željko Lacković. Organizator ove gastro priredbe bili su TZ Đurđevac, ŠRK Peski i ŠRK Picok.
U isto vrijeme započeo i je Đurđevečki cvetni festival, prodajna izložba cvijeća. Na festivalu je bilo preko 30 izlagača, među kojima udruge sa područja grada i obiteljska gospodarstva, a sunčan dan privukao je brojne ljubitelje cvijeća, ali i dobre glazbe.
Cvetni festival otvorio je gradonačelnik.
– Okrugla nam je godišnjica – 750 odnosno 780 godina od prvog spomena našega grada. Službeno će to biti sutra kad će biti i prilika da proslavimo dan našeg zaštitnika svetog Jurja u našoj crkvi. Ponovno niz manifestacija omogućava da podižemo turistički potencijal, ali i naš ugodniji boravak u gradu te da Đurđevac živi i mijenja se – rekao je gradonačelnik, te je čestitao svima koji sutra slave imendan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio