Novosti

Otvorena izložba Dragutina Bešenića

U Muzeju Grada Đurđevca otvorena je izložba umjetničkih djela RETROSPEKTIVA 1977-2017 autora Dragutina Bešenića –Drage, te je tom prigodom obilježeno i 40 godina slikarstva i izlaganja tog poznatog umjetnika iz naših krajeva.

Dragutin Bešenić je samostalni umjetnik, galerist, kolekcionar, donator i izdavač, sudjelovao je na čak 186 likovnih kolonija u domovini i inozemstvu, a samostalno izlaže od 1979. godine. U svojem radu se najčešće koristi tehnikom akvarela. Galerija Bešenić otvorena je 1998. godine sa odabranom postavom od 150 umjetničkih radova. Osim autorskih dijela, fundus Galerije bogat je djelima recentne umjetnosti s kraja 20. stoljeća kako iz Hrvatske tako i Europe i svijeta.

Donirao je svoje radove brojnim javnim ustanovama i crkvama, te je dobitnik brojnih nagrada i priznanja, a na ovogodišnjoj svečanoj sjednici uručena mu je i nagrada za životno djelo.

Na otvorenju izložbe okupljenima se obratio gradonačelnik Željko Lacković s par prigodnih riječi.

– Gradsko vijeće u ovom mandatu je nagradu za životno djelo dodijelilo, osim Dragi, Barbari Fuček Leško, Marinku Ivaniševiću i Anđeli Lenhard- Antolin. To su sve osobe koje su sebe i svoj rad davale drugima, ali i svojemu gradu, te su punom zaslugom nagrađeni nagradom za životno djelo. Drago je veliki umjetnik i humanist, a ova izložena djela govore za njega- rekao je gradonačelnik.

Dragutin Bešenić zahvalio se svima koji su ga podržali u njegovom radu, te se zahvalio gradonačelniku i Gradu na na dodijeljenom priznanju. Svi nagrađeni su veliki humanisti na svoj način, jer ne rade to što rade iz interesa, nego jer to žele i vole- rekao je Bešenić.

Izložba će ovih dana zasigurno u Muzej privući brojne posjetitelje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio