Novosti

DV Maslačak iz Đurđevca osvojio 2. mjesto na Vuzmenoj košari

Župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota te direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc održali su prijem za sudionike „Vuzmene košarice“, koja je dio projekta „Pisanica od srca“.
Župan je pohvalio interes djece iz vrtića i osnovnih škola koji su izradili prava mala umjetnička djela i time pokazali kako su najbolji čuvari običaja svog kraja.
Osim djeci, čija nas kreativnost oduševljava iz godine u godinu, zahvaljujem i odgojiteljima, ravnateljima, učiteljima i roditeljima koji su ih usmjeravali i poticali na očuvanje tradicijskih vrijednosti koje čine identitet naše Županije. Doista se imamo za pohvaliti bogatom tradicijskom kulturom, koja se ovakvim hvalevrijednim projektima prenosi na naše najmlađe od najranijih nogu, a za kraj mogu samo poželjeti da se nagodinu vidimo u još većem broju.“
Detaljnije o projektu „Vuzmena košarica“ govorio je direktor Mihevc koji je istaknuo kako je ove godine sudjelovalo ukupno 20 skupina škola i vrtića, pri čemu je prikupljeno 6400 kuna koje će se donirati Udruzi za terapijsko jahanje „Osmijeh“.
Predsjednica Povjerenstva za odabir najboljih vuzmenih košarica, etnologinja Marija Mesarić, pohvalila je trud svih uključenih te njihove tehnike ukrašavanja pisanica, a župan i zamjenik Sobota uručili su zahvalnice, priznanja i nagrade.
Najbolji u kategoriji vrtića bio je Dječji vrtić  „Smiješak“ iz Koprivnice, drugo je mjesto osvojio Dječji vrtić „Maslačak“ iz Đurđevca, a treće mjesto pripalo je Dječjem vrtiću „Zrno“ iz Virja. U kategoriji osnovnih škola, prvo je mjesto osvojio Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“, drugo je mjesto pripalo Osnovnoj školi Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca, a treće je mjesto osvojila Osnovna škola Kalnik iz Kalnika.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live