Novosti

DV Maslačak Đurđevac predstavio se na Međunarodnoj konferenciji projekta „Pozdrav svijetu“-„Say hello to the world“ u Sloveniji

U Sloveniji je u Rimskim termama održana 3. Međunarodna konferencija projekata „Pozdrav svijetu“-„Say hello to the world“, koji je organizirao Fini zavod Radeče, delo za mlade, s ciljem razmjene primjera dobre prakse iz sustava predškolskog odgoja.
Projekt „Say hello to the world“ je međunarodni projekt unutar kojeg se djeca u vrtićima međusobno povezuju preko video mreže. Djeca upoznaju različite kulture, običaje, zanimljivosti i način života kroz razne zanimljive aktivnosti unutar pet tema: „To sam ja“, „Ja i moja obitelj“, „Ja i moj vrtić“, „Ja i moje mjesto“ i „Ja i moja država“. Temeljna ideja je motivacija djece da budu tolerantnija bez predrasuda i stereotipa, te da uvažavaju i poštuju drugačije od sebe i drugačije od njihovog.
Odgojna skupina „Patkice“ Dječjeg vrtića „Maslačak“ Đurđevac pod vodstvom odgojiteljica Katarine Ružman i Renate Kovačić ove se godine uključila u projekt i povezala sa odgojnom skupinom „Sončki“ iz Slovenije – Dječji vrtić Antona Medveda, enota Palček- Šmartno.
Odgojiteljice Katarina Ružman i Renata Kovačić bile su izabrane za izlagače primjera dobre prakse i prezentirale se na međunarodnoj konferenciji s temom „Malim koracima do zelenog vrtića“. Pisani referat odgojiteljica ušao je i u 3. Međunarodni zbornik strukovnih referata projekta „Pomahajmo v svet“. U svom referatu odgojiteljice su prezentirale razvoj ekološke osjetljivosti kod djece prilikom rada na spomenutom projektu. Tijekom izlaganja je predstavljen i eko-plakat „Ja i moj vrtić“ na kojem je u slikama prikazan proces provođenja aktivnosti u radu na navedenoj temi. Uz plakat su predstavljeni i materijali koje su izradila djeca.
Nakon uspješno provedenog projekta „Say hello to the world“ u našem vrtiću i uspješno odrađene stručne prezentacije na Međunarodnoj konferenciji, Dječjem vrtiću „Maslačak“ Đurđevac biti će dodijeljen certifikat i častan naziv „Tolerantan vrtić“.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live