KulturaNovostiVijesti

Folklorna udruga Kloštar Podravski na gostovanju u Baranji: “Odradili smo kvalitetne nastupe i dostojno predstavili Općinu i Županiju

Folklorna udruga Kloštar Podravski sudjelovala je na manifestaciji „Dani KAJkavštine u Petlovcu” koju tradicionalno organizira Udruga „Tradicijom za budućnost” iz Petlovca u Osječko-baranjskoj županiji.

Gostovanje je bilo organizirano kao dvodnevni put tako da su prvu večer nastupali s predstavom „Ženska ruka čuda dela”, a potom je organizirano i razgledanje „Etnološkog centra baranjske baštine”.

Slobodno vrijeme članovi kloštranske udruge iskoristili su za turistički obilazak i razgledavanje Belog Manastira, posjetili, Batinu – naselje i pristanište na Dunavu te prošetali Memorijalnim kompleksom „Batinska bitka” i proveli popodne u prirodi.

U sklopu folkloraškog nastupa, kako ističu iz udruge, splet šetanih kola podravskoga kraja unio je raznolikost i šarenilo u drugu večer pripremljenog programa, a posebnu pozornost privukle su narodne nošnje i šamije, po kojima je udruga prepoznatljiva.

Ponosno ističemo kako smo odradili kvalitetne nastupe i dostojno predstavili Općinu Kloštar Podravski i Koprivničko-križevačku županiju. Nadamo se budućoj suradnji i svakako ćemo gostoprimstvo i dobrodošlicu uzvratiti na isti način – poručuju iz Folklorne udruge Kloštar Podravski.

izvor i foto; Općina Kloštar Podravski (Dubravka Domović)

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio