KulturaNovostiVijesti

Grad Đurđevac: Dječji vrtić Maslačak izabran za provođenje programa Ruksak (pun) kulture

Dječji vrtić Maslačak Đurđevac i ove je pedagoške godine odabran za provođenje programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi odgojno – obrazovne ustanove.

Ruksak (pun) kulture program je koji zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama. Program omogućava dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima.

Dječji vrtić Maslačak jedini je vrtić u Koprivničko-križevačkoj županiji koji je ove pedagoške godine odabran za provođenje programa Ruksak (pun) kulture i to u kategorijama kazališne, filmske i plesne umjetnosti.

Ove pedagoške godine Ruksak (pun) kulture spojio je naš vrtić sa Teatrom Poco Loco iz Zagreba, a u Dječji vrtić Maslačak dolaze sa predstavom pod nazivom Ovo sam ja.

Predstava je za uzrast djece od dvije do pet godina. Riječ je o neverbalnoj predstavi koja se obraća najmlađoj djeci jezikom koji oni najbolje razumiju: jezikom plesa i pokreta pa ćemo među ostalim vidjeti kako žirafa pleše balet, patka jazz dance, a lisac suvremeni ples.

Ponosni smo  i radujemo se ovogodišnjim suradnjama koje ćemo u sklopu programa ostvariti– poručuju iz Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac.

izvor i foto; Grad Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live