OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Folklorni ansambl Koprivnica predstavljat će Županiju na Državnoj smotri folklora

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije te u domaćinstvu Folklornog ansambla Koprivnica, u Domu mladih Koprivnica održana je XX. Županijska smotra folklornih ansambala.
Smotru je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je sudionicima poželio mnogo sreće u nastupima, a prisustvovao joj je i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar. Predsjednica Folklornog ansambla Koprivnica Nada Šešić obratila se u ime domaćina, a u programu je nastupilo pet folklornih ansambala: KUD „Rudar“ Glogovac, HPD „Ferdo Rusan“ Virje, KUD „Petar Preradović“ Đurđevac, KUD Delovi i Folklorni ansambl Koprivnica.
Po pravilima koreografiranog folklora svako je društvo izvelo dvije koreografije, u jednoj pjesme i plesovi Podravine, a u drugoj pjesme i plesove ostalih krajeva. Prosudbena komisija izabrana od strane Hrvatskog sabora kulture, odabrali su Folklorni ansambl Koprivnica koji će Koprivničko-križevačku županiju predstavljati na Državnoj smotri folklora u Čakovcu.
Pokrovitelj manifestacije bila je Koprivničko-križevačka županija, a podršku su pružili i Grad Koprivnica te Dom mladih.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio