Novosti

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba održana tribina županijskog Savjeta za umirovljenike

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije u koprivničkom je Domu za starije i nemoćne osobe održao tribinu pod nazivom „Pravna, zdravstvena i socijalna zaštita umirovljenika i osoba starije životne dobi“.
Tribini je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je u svom obraćanju naglasio važnost informiranja osoba treće životne dobi o svim pravima koja im pripadaju, do je moderator tribine predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar. Sljedeća tribina održat će se danas, 2. listopada s početkom u 11 u Đurđevcu, u prostorijama INA-e te 3. listopada u Križevcima u prostoru Udruge umirovljenika, također s početkom u 11 sati.
Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak okupljenima je govorio o pravima iz sustava socijalne skrbi, informacije o mirovinskom sustavu i mirovinskoj reformi predstavio je predsjednik Pintar, a članica Županijske skupštine Robertina Zdjelar govorila je o mogućnostima informatičkog opismenjavanja starijih osoba.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio