Novosti

Gimnazija Dr.Ivana Kranjčeva dobila sredstva EU za projekt IMAGINE Erasmus+

Školsku godinu 2016./2017. Gimnazija Dr.Ivana Kranjčeva počela je na najbolji mogući način i to potpisivanjem ugovora o dodjeli sredstava iz EU fondova za provođenje projekta IMAGINE Erasmus+ programa.
Kao koordinatoru i kreativnom autoru projekta, đurđevačkoj je gimnaziji za provođenje projekta dodijeljen iznos od 27.885 eura. Đurđevačka gimnazija jedna je od sedam škola kojima su ove godine odobrena sredstva kao koordinatorima projekta od ukupno 40 prijavljenih škola. Projekt će se provoditi tijekom naredne dvije školske godine, a biti će usmjeren na promicanje tolerancije, jednakosti i ljudskih prava.
Škole partneri u ovom projektu srednje su škole različitih profila, a dolaze iz Švedske, Italije, Francuske, Španjolske i Rumunjske. Sudjelovanjem u projektu će učenici i nastavnici imati priliku na tjedan dana posjetiti partnerske škole te učiti o tuđoj kulturi i načinu života kroz direktni kontakt sa svojim vršnjacima i kolegama.


Nastavnički tim odgovoran za provedbu projekta čine ravnateljica Nevenka Lončar, pedagoginja Jasna Horvat-Vlahović, profesori Dušanka Vergić, Irena Tišljar i Tomislav Ostojić te Ana Huzjak Kišivan kao koordinator projekta.
U učenički tim izabrano je devetnaestero učenika iz prvih, drugih i trećih razreda, no cilj je uz pomoć sponzora omogućiti i većem broju učenika sudjelovanje u mobilnostima u zemlje partnere.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live