Novosti

Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Koprivnici

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na koprivničkom Zrinskom trgu održana je javna akcija senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Javnu akciju organizirala je Udruga „HERA“ Križevci u suradnji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom, Međuresornim županijskim timom za prevenciju nasilja u obitelji i nasilja nad ženama te Udrugom osoba s invaliditetom „ Bolje sutra“ grada Koprivnice.
Akciju su podržali i aktivno se uključili u problematiku nasilja nad ženama i župan Darko Koren, predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić koja ujedno obnaša dužnost predsjednice županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno – socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.
Tijekom javne akcije građani su imali mogućnost informirati se o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje mogu dobiti savjete i podršku, a svim zainteresiranim građanima dijelili su se letci i edukativni materijali.
Osnovni cilj Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama jest senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live