Life StyleNovostiVijesti

Glumišna družina Virje; Gostovanje na 17. Ogulinskom festivalu bajke

Najmlađi članovi Glumišne družine Virje prošle su subote predstavom Cijepi se knjigom i kazalištem na 17. Ogulinskom festivalu bajke predstavljali Općinu Virje – prijatelj djece. Festival bajke organizira Turistička zajednica Ogulina, a potaknut je stvaralaštvom književnice Ivane Brlić- Mažuranić koja je rođena u Ogulinu.

Ovogodišnji festival s temom „Dobro uvijek pobjeđuje“ održavao se od petka do nedjelje, a obuhvatio je 20 kazališnih predstava, 10 pripovijedanja i niz radionica, od STEM festivala preko lutkarskih, likovnih, kreativnih i sličnih radionica.

Mlada postava Glumišne družine Virje po prvi put je nastupila na takvom festivalu i to na vanjskom prostoru, no pokazali su vještine zajedništva i improvizacije u igri i glumi pred mnogobrojnom publikom koja ih je nagradila velikim pljeskom. Na video zidu kratki filmovi nastali u projektu Knjigom, kazalištem i filmom podržimo djecu u novom normalnom odrastanju privukli su pažnju i malih i velikih posjetitelja te promovirali kajkavski dijalekt u svijetu bajki.

Odlučivši se na putovanje vlakom glumci su još jednom naglasili i važnost ekološkog promišljanja u izboru alternativnih oblika prijevoza, dok im je doček na kolodvoru Ogulin s pjesmom i kolačima ostao u jako lijepom sjećanju.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live